فروشگاه لوازم آشپزخانه طاهری

نماینده ظروف ملامین کسری یزد، آسمان و یزد گل

فروشگاه لوازم آشپزخانه طاهری

نماینده ظروف ملامین کسری یزد، آسمان و یزد گل

فروشگاه لوازم آشپزخانه طاهری

فروش عمده و خرده لوازم آشپزخانه در استان بوشهر - برازجان
ظروف ملامین، استیل، بلور
قاشق و چنگال استیل
وسایل برقی آشپزخانه
فلاسک، ساعت دیواری و تلفن رومیزی

بایگانی

کاربردهای ظروف آشپزخانه



چقدر از جنس و کارآیی ظروف آشپزخانه‌تان آگاهی دارید؟ آیا می‌دانید هر یک از این ظروف برای پخت غذایی خاص مناسب هستند؟

ماده ای که طروف آشپزی از آنها ساخته می شوند و پوشش سطوح آنها متفاوت است و هر یک از آنها برای نوع پخت به خصوصی مناسب‌تر است. با خواندن این متن می‌توانید بهترین ظرف را برای هر گونه تکنیک پخت انتخاب نمایید.


جنس ظروف آشپزی

مس: به طور معمول ظروفی با این جنس قیمت بالایی دارند. ویژگی ظروفی مسی این است که به‌سرعت و به صورت یکنواخت گرم و سرد می‌شوند. این ویژگی موجب می‌شود تا برای انواع شیوه‌های پخت مناسب باشند.

  • موارد استفاده: برای سس‌ها؛ خورشت‌های غیر اسیدی و پخت برنج.
  • طریقه نگهداری: ظروف مسی را با آب گرم و صابون به کمک ابر ظرف‌شویی نرم بشویید. برای پاک کردن لک از روی تابه مسی یک لیمو را از وسط نصف کرده، آن را با نمک پوشانده و با حرکات دایره‌ای آن را روی لک حرکت دهید تا لک ناپدید شود.

چدن: مدت زمان زیادتری طول می‌کشد تا این نوع ظروف گرم شوند. ولی بعد از گرم شدن، گرما به‌صورت ثابت و یکنواخت در آن می‌ماند.

  • موارد استفاده: سرخ کردن تکه‌های بزرگ گوشت، مرغ، تهیه نان ذرت یا پیتزا و لازانیا تابه‌ای.
  • طریقه نگهداری: استفاده از روغن هنگام پخت غذا در این نوع ظروف الزامی‌ست. پس از استفاده باید تمیز شود. هرگز ظرف چدنی را برای تمیز کردن نسایید و در آب خیس نکنید. آن را در یک پارچه حوله‌ای و به دور از گرد و خاک نگهداری نمایید.

استیل: ظروف استیل به اندازه ظروف آلومینیومی یا مسی رسانا نیستند. نسبت به بقیه ظروف بادوام هستند و با وزن‌های متفاوتی ساخته می‌شوند. ولی گرما در آنها به‌صورت یکنواخت پخش نخواهد شد و این امر موجب می‌شود تا غذا به آن بچسبد. بنابراین استفاده از روغن، کره یا اسپری روغن در آنها ضروری‌ست.

  • موارد استفاده: برای جوشاندن آب، پختن غذاهای اسیدی یا قلیایی، سرخ یا کاراملایز کردن
  • طریقه نگهداری: پس از استفاده، ابتدا داخل ظرف را با یک دستمال حوله‌ای تمیز نموده و بعد مقداری آب گرم داخل ظرف ریخته، آن را روی شعله قرار دهید. باقیمانده‌های غذا در ظرف را با استفاده از یک قاشق چوبی بتراشید سپس آن را در سینک ظرف‌شویی با آب گرم آب بکشید. ظرف را با اسکاچ نسایید چون موجب ایجاد خط و خش در ظرف خواهد شد.

استیل کربن‌دار: بسیاری از تابه‌های مخصوص کرپ و املت از این جنس ساخته شده‌اند. چون وزن آنها سبک و برای پخت سریع مناسب هستند. همچنین به‌راحتی می‌توان آنها را تکان داد و غذا را درون‌شان زیر و رو کرد.

  • موارد استفاده: تفت دادن، سرخ کردن و رُست های تابه‌ای. برای پخت انواع کرپ از این جنس تابه استفاده می شود.
  • طریقه نگهداری: قبل از استفاده ظرف را چرب کنید. ظرف را با آب بشویید و از خیساندن آن در آب و همچنین شستشوی آن در ماشین ظرف‌شویی اجتناب نمایید.

استیل لعاب‌کاری شده: این نوع ظرف به‌سرعت گرم می‌شود. وزن سبک و سطح نچسبی دارد. ارزان‌تر از ظروف چدنی لعاب‌کاری شده است و شما نگرانی‌ای که در خصوص زیاد گرم کردن آن- که در مورد سایر ظروف نچسب صادق است- ندارید.

  • موارد استفاده: برای پخت و به‌خصوص سرخ کردن روی اجاق گاز مناسب است.
  • طریقه نگهداری: اگر از نوع ارزان استفاده می‌کنید باید توجه کنید که در صورت از بین رفتن لعاب ممکن است غذا آلوده شود. به آرامی با آب گرم و صابون آن را بشویید تا از خش‌دار شدن آن جلوگیری کنید. پس از شستشو سریع آن را خشک کنید.

چدن روکش‌دار: این نوع ظرف کمی گران‌تر از سایر ظروف است. وزن آن زیاد است و می‌توانید از آن برای پخت غذا روی اجاق گاز یا داخل فر استفاده نمایید. پخش گرما در آن مانند چدن است ولی روکش آن موجب می‌شود تا سطح نچسبی داشته باشد و نیاز به استفاده روغن را از بین می‌برد.

  • موارد استفاده: سرخ کردن، پخت خورش و خوراک، پختن غذاهایی که باید آرام پخته شوند و گرم کردن غذا.
  • طریقه نگهداری: برعکس تابه‌های چدنی معمولی می‌توان آن را با مایع ظرف‌شویی و آب داغ شست.

آلومینیوم: ظرف‌های آلومینیومی ارزان، بادوام و سبک هستند و به آسانی تمیز می‌شوند.

  • موارد استفاده: سرخ کردن و تفت دادن. دقت کنید مواد اسیدی مانند گوجه فرنگی را در آن نپزید زیرا موجب خوردگی و زنگ زدگی این نوع ظروف می‌شوند.
  • طریقه نگهداری: با مایع ظرف‌شویی حل شده در آب گرم شسته شوند.

ظروف نچسب: این ظروف با PTFE روکش می‌شوند که خاصیت نچسب بودن را در آنها به‌وجود می‌آورد. به راحتی تمیز می‌شوند و پخت غذا در آنها بدون روغن یا با مقدار کمی روغن، بدون این‌که غذا به آن‌ها بچسبد، امکان‌پذیر است.

  • موارد استفاده: املت‌ها، پن‌کیک و می‌توان گفت تمام غذاها. البته نباید گوشت را در آن برشته کنید.
  • طریقه نگهداری: می‌توانید آن‌ها را در سینک با آب گرم و مایع ظرف‌شویی بشویید ولی از به کار بردن اسکاچ و مواد ساینده خودداری کنید. در هنگام پخت غذا نیز از قاشق و چنگال چوبی یا سیلیکونی استفاده نمایید زیرا فلزات موجب ایجاد خراش در سطح این نوع ظروف می‌شوند.

سرامیک: پخت در این ظروف خواص ظروف چدنی را دارد بدون اینکه نیاز به استفاده از روغن باشد و سطح نچسبی دارند.

  • موارد استفاده: برای برشته و سرخ کردن گوشت و پخت غذاهای مختلف.
  • طریقه نگهداری: شستشوی داخل ماشین ظرف‌شویی یا شستشوی دستی با آب گرم و مایع ظرف‌شویی بهتر است.

شیشه: ظروف شیشه‌ای در مقابل دمای بالا مقاوم هستند ولی تغییرات ناگهانی دما را تحمل نمی‌کنند. با این ظروف می‌توان روی اجاق گاز یا داخل فر غذا را طبخ کنید. درصورتی‌که این ظروف سطوح شفافی داشته باشند بهترین راه برای نمایش غذاهایی هستند که از لایه‌های مختلف تشکیل شده‌اند.

  • موارد استفاده: پخت و پز انواع غذا، سرخ و برشته کردن گوشت.
  • طریقه نگهداری: شستشوی داخل ماشین ظرف‌شویی یا شستشوی دستی با آب گرم و مایع ظرفشویی برای این ظروف مناسب‌تر است.

سرامیک شیشه‌ای: شما می‌توانید این ظرف را از داخل فریزر در آورید و روی اجاق گاز یا در فر قرار دهید. بنابراین بهترین ظرف برای دوباره گرم کردن غذاهای داخل یخچال و فریزر است.

  • موارد استفاده: رست و یا سرخ کردن گوشت و همین طور تهیه پاستا.
  • طریقه نگهداری: برای این ظروف نیز شستشوی داخل ماشین ظرف‌شویی یا شستشوی دستی با آب گرم و مایع ظرفشویی پیشنهاد می‌شود.



منبع: www.homemadesimple.com